Ana içeriğe atla

Rottweiler Cinsi


  Rottweiler Özellikleri ve Bakımı

Romalılar tarafından Almanya’nın Rottweil kasabasında keşfedilip savaş köpeği olarak kullanılan parlak tüylü Rottweiler köpekleri, adeta bir güç sembolüdürler. Geçmişte koruma köpeği işlevi gören Rottweilerların nesilleri 20. yüzyılın başlarında tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıysa da günümüzde bu tehlike kalmamıştır. Kırsal yaşamda sürüleri, savaşlarda ise askerleri korumak gibi zorlu görevleri yerine getiren Rottweiler köpeklerine "Alman Kasabı" adı takılmıştır. Tam bir görev bilincinde oldukları ve zekâları sayesinde eğitilmeye uygun oluşları sebebiyle tarih boyunca takip, arama kurtarma ve polis köpekliği alanlarında insanların hayatlarını kolaylaştırmışlardır. Birer rehber köpek, koruma köpeği ve terapi köpeği olarak da faydalanılan bu heybetli ve zeki köpeklerin görüntüleri biraz korkutucu olsa da çok sevimli ve sahiplerine çok sadık hayvanlardır. 


Rottweiler Genel Özellikleri

  • Anavatanları Almanya’nın Rottweil kasabasıdır.

  • Çok eski bir köpek cinsidir.
  • Fiziksel olarak iri köpeklerdir.
  • Kulakları düşük, yanakları sarkıktır.
  • Kısa tüylü oldukları için tüy dökme problemleri neredeyse yoktur, tüy bakımları kolaydır.
  • Kasları belirgin ve güçlü bir hayvandır.
  • Çok çevik köpeklerdir.
  • Fazla havlamazlar. Havladıklarında sesleri çok kuvvetli ve kalın çıkar.
  • Düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Geniş alanlarda koşmayı isterler.
  • Sahipleriyle oyun oynamaktan çok hoşlanırlar.
  • Zeki ve inatçıdırlar.
  • Meraklı, gözlemci ve dikkatli hayvanlardır.
  • Agresif davranışlara eğilimli bir yapıya sahip olsalar da doğru bir eğitimden geçtiklerinde uysal ve itaatkâr olurlar.
  • Öğrenmeye ve eğitime açık köpek ırklarındandır.
  • Ataları çoban köpeği olduğu için, koruma içgüdüleri fazladır. Sahiplerini ve yuvalarını koruma eğilimi bazen aşırıya kaçabilir. Herhangi bir tehlike sezdikleri anda durdurulmaları zor olabilir.
  • Tanımadıkları insanlara ve diğer canlılara sevecen davranmayabilirler. Onlara alışmaları zaman alır.
  • Sahiplerinden yoğun ilgi ve sevgi beklerler. Tek başlarına kalmaktan hoşlanmazlar. 
  • Kuyrukları kesilmemelidir.
  • İyi bir bakımla 10 seneden biraz daha fazla bir ömürleri vardır.





Rottweiler Bakımı 

Rottweilerlar, doğası gereği saldırganlığa yatkındır. Bu nedenle onu daha yavruyken profesyonel bakıma göndermeniz sizin için yararlı olacaktır. İnatçı bir yapısı olması nedeniyle, keskin zekasıyla kuralları algılasa bile uymayabilir. Bu nedenle eğitilmesi son derece önemlidir. Eğitime açık bir zekâları olduğu için çabuk öğrenip uyum sağlayabilirler ama kuralları gevşettiğiniz anda sizi istismar edebilirler. Bu yüzden disiplinden taviz vermemeniz gerekir. Çünkü karakter yapısına uygun olarak kendini lider konumunda görür ve üstünlüğünüzü kabul etmezse evin kurallarını asla yerine getirmez. Kendi isteklerini size dayatacak kadar inatçı ve zekidir.

Rottweiler cinsi köpekler, diğer küçük ırklar gibi evde uzun süre kalamazlar. Onu her gün uzun saatler dışarı çıkarmalı ve insanlar ile diğer hayvanların az olduğu geniş alanlarda uzun saatler koşmasına izin vermelisiniz. Yoksa sık sık egzersiz yapmaya ihtiyaç duyan Rottweilerınız, enerjisini evdeki eşyalar üzerinden atmaya çalışabilir. 

Rottweilerlara sözünüzü geçirdiğinizden emin olmalı ve onları asla tasmasız dışarı çıkarmamalısınız. Aslında sevgi dolu hayvanlar olan bu köpekler fazla dikkatli ve meraklı olduklarından insanları korkutup kaçırabilirler. Kaçan ve hızlı hareket eden her şeyi kovalama eğilimde oldukları için, onları gezdirirken çok dikkatli olmalısınız.

Rottweiler köpekleri kaliteli mamalarla beslenirlerse sağlıkları yerinde olacaktır. Mama kalitesi tüylerine de iyi gelecek ve tüyleri daha parlak bir görünüme kavuşacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Köpek Eğitimi

    Evde köpek Eğitimi Köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunun ne çok önemli ve büyük bir sorumluluk olduğunu biliyor olmalısınız. Ama bu sorumluluklar tüm ilişkilerde olduğu gibi minik dostunuzla karşılıklı olarak gerçekleşmesi gereken sorumluluklardır. İşte tam bu noktada da köpek eğitimi devreye girer. Köpekler her ne kadar akıllı varlıklar olsalar da bir insan gibi zekaya ve öğrenme şekline sahip değiller. Evde köpek eğitimine başlamadan önce köpeğiniz için evinizde ona özel bir alan oluşturmanız gerekmektedir. Köpeğinizin bedenine göre 5 ile 15 metrekare bir alan yeterli olacaktır.  Köpeğinizin evde yalnız kalacağı zamanlarda ağlamaması ve etrafa zarar vermemesi için evde eğtimine başladığınızda evde olsanız dahi onu gün içersinde 1-2 saat yalnız bırakıp alışmasını sağlayın. Bu süreci peluş bir oyuncak ve sizin kokunuzu alabileceği bir eşya ile aşabilirsiniz. Bu şekilde yalnızlık onun için korkutucu değil eğlenceli olabilir. Ev içersinindeki eğitimde en fazla zorlanıla
Herkese merhaba arkadaşlar, ilk podcastlerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Beni dinlerseniz çok sevinirim, Linkleri aşağıda bulabilirsiniz. Keyifli dinlemeler. https://soundcloud.com/user-420456130/iliskiler-hakkinda?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing https://soundcloud.com/user-420456130/kopekler-hakkinda?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing