Ana içeriğe atla

Köpek Temizliği

 Köpek Temizliği



Bulunduğumuz dönem içersinde haliyle insanlar artık bahçeli, geniş, ferah evlerde yaşayamıyorlar. Çoğumuz kent ortamına uyum sağlamış vaziyetteyiz. E haliyle de köpeklerimiz de bizimle beraber evlerimizin içinde barınıyor ve burada yaşamını sürdürüyor. Dışarıdaki eğlenceli oyunlar ve uzun yürüyüşlerden sonra hijyen ve temizlik köpeklerimiz için de çok önemli hale geldi. 


Köpeğimizin cilt tipi insan cilt tipine göre daha hassas yapıdadır. Bu sebeple daha dikkatli davranılması geren bir durum ortaya çıkar. İlk kez köpek yıkayacak kişilerin mutlaka uzman bir kişi tarafından bilgilendirilmesi gerekir. Aynı zamanda köpek yıkamak için gerekli olan malzemeleri veteriner kliniklerinden temin etmelidir. Gelişi güzel malzemeler ile köpek yıkamak olumsuz sonuçlara yol açabilir. Kurallarına uygun bir şekilde köpekler yıkandığı zaman mutlu olurlar. 


Köpek Temizliği Yapmak Gerekir Mi?


Köpek temizliği nasıl yapılır sorusundan çok köpek temizliği yapmak gerekli midir sorusu daha çok soruluyor. Köpekler dış etkenler ile çok fazla içli dışlı olduğu için ciltleri ve tüyleri çok kirlenir. Köpekler temizlenmediği halde çeşitli cilt hastalıklarına maruz kalır. Bu sebeple mutlaka düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekir. 

Fakat çok sık köpek temizliği yapmak zararlı bir durum ortaya çıkarır. Köpeklerin tırnaklarının düzenli olarak kesmeniz ya da bir veteriner hekime kestirmeniz gerekiyor. Aynı zamanda ayda bir olacak şekilde köpeklerin yıkanması gerekir. Pire aşısı yaptırmayı ihmal etmemek gerekir. Pire ilacı, pire oluşumunu 1 yıl kadar engelleyecektir. Köpek temizliği kesinlikle şarttır. 



Köpek Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?


Köpeği yıkamak için hazırlanan suyun uygun bir sıcaklığa getirilmesi gerekir. Su ne çok soğuk ne de çok sıcak olur. Ilık bir su olması lazım. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir. Çok sık şampuan kullanımı köpek cildinede yer alan özel yağ tabakasının yok olmasına yol açtığı için egzama ve tüy döküntüleri ortaya çıkabiliyor. Yıkanan köpeğin hemen kurulanması gerekir. Islak kalır ise çeşitli mantar oluşumları meydana gelebilir.


Köpeklerde Tüy Kesimi ve Tüy Kesmenin Faydaları


Yılda 2 sefer özellikle bahar aylarında köpek kuaförüne gidilip tüylerin kesilmesi ya da kısaltılması işlemi yapılamlıdır. Tüyler kesildikten sonra birden soğuk hava ile karşılaşan küçük dostumuz hastalanabilir dikkat etmek gerekir. Havanın ısındığı dönemler ya da havalar soğumadan önce yapmakta fayda var. 


Köpekeler Tıraştan psikolojik etkilenir mi? 


Tıraşın bazı yan etkileri olabiliyor. Kuaföre giden köpek 3 gün boyunca koltuk altına saklanması sizinle iletişime geçmememsi ve iştahının kesilmesi gayet normaldir. Bu dönemde mutlaka köpeğinize ilgiyi biraz daha artırıp ona çok güzel olduğunu söylemekte fayda var. 

Bulunduğumuz dönem içersinde haliyle insanlar artık bahçeli, geniş, ferah evlerde yaşayamıyorlar. Çoğumuz kent ortamına uyum sağlamış vaziyetteyiz. E haliyle de köpeklerimiz de bizimle beraber evlerimizin içinde barınıyor ve burada yaşamını sürdürüyor. Dışarıdaki eğlenceli oyunlar ve uzun yürüyüşlerden sonra hijyen ve temizlik köpeklerimiz için de çok önemli hale geldi. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Köpek Eğitimi

    Evde köpek Eğitimi Köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunun ne çok önemli ve büyük bir sorumluluk olduğunu biliyor olmalısınız. Ama bu sorumluluklar tüm ilişkilerde olduğu gibi minik dostunuzla karşılıklı olarak gerçekleşmesi gereken sorumluluklardır. İşte tam bu noktada da köpek eğitimi devreye girer. Köpekler her ne kadar akıllı varlıklar olsalar da bir insan gibi zekaya ve öğrenme şekline sahip değiller. Evde köpek eğitimine başlamadan önce köpeğiniz için evinizde ona özel bir alan oluşturmanız gerekmektedir. Köpeğinizin bedenine göre 5 ile 15 metrekare bir alan yeterli olacaktır.  Köpeğinizin evde yalnız kalacağı zamanlarda ağlamaması ve etrafa zarar vermemesi için evde eğtimine başladığınızda evde olsanız dahi onu gün içersinde 1-2 saat yalnız bırakıp alışmasını sağlayın. Bu süreci peluş bir oyuncak ve sizin kokunuzu alabileceği bir eşya ile aşabilirsiniz. Bu şekilde yalnızlık onun için korkutucu değil eğlenceli olabilir. Ev içersinindeki eğitimde en fazla zorlanıla

Rottweiler Cinsi

   Rottweiler Özellikleri ve Bakımı Romalılar tarafından Almanya’nın Rottweil kasabasında keşfedilip savaş köpeği olarak kullanılan parlak tüylü Rottweiler köpekleri, adeta bir güç sembolüdürler. Geçmişte koruma köpeği işlevi gören Rottweilerların nesilleri 20. yüzyılın başlarında tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıysa da günümüzde bu tehlike kalmamıştır. Kırsal yaşamda sürüleri, savaşlarda ise askerleri korumak gibi zorlu görevleri yerine getiren Rottweiler köpeklerine "Alman Kasabı"  adı takılmıştır. Tam bir görev bilincinde oldukları ve zekâları sayesinde eğitilmeye uygun oluşları sebebiyle tarih boyunca takip, arama kurtarma ve polis köpekliği alanlarında insanların hayatlarını kolaylaştırmışlardır. Birer rehber köpek, koruma köpeği ve terapi köpeği olarak da faydalanılan bu heybetli ve zeki köpeklerin görüntüleri biraz korkutucu olsa da çok sevimli ve sahiplerine çok sadık hayvanlardır.  Rottweiler Genel Özellikleri Anavatanları Almanya’nın Rottweil kasabasıdı
Herkese merhaba arkadaşlar, ilk podcastlerimi sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Beni dinlerseniz çok sevinirim, Linkleri aşağıda bulabilirsiniz. Keyifli dinlemeler. https://soundcloud.com/user-420456130/iliskiler-hakkinda?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing https://soundcloud.com/user-420456130/kopekler-hakkinda?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing